Hoe een spijkerjack in te breken? Breaking Stiff Denim!

Je moet leren hoe je snel een spijkerjack kunt inlopen als je wilt dat het deel uitmaakt van je dagelijkse mode.

Dit is de situatie. Je ziet iemand anders er onberispelijk uitzien met een chique spijkerjack en wilt het zelf proberen. Dus je kijkt online rond en vindt er een die perfect bij je bestaande garderobe past.

Maar als je de jas voor het eerst draagt, ziet hij er anders uit dan je dacht. De stof is vreemd stijf maar niet hard, de pasvorm voelt niet goed aan, maar het heeft de juiste maat. Wat is er aan de hand?

Wat je nu ervaart, komt vrij vaak voor bij nieuwe spijkerjacks. Kwaliteitsdenim is sterk genoeg om tientallen jaren mee te gaan, maar het is ook een beetje stijf uit de fabriek.

Gelukkig hoef je het spijkerjack alleen maar in te breken om de structuur te verzachten. Blijf lezen om erachter te komen hoe!

Waarom het inlopen van jeansjassen noodzakelijk is

Als je advies zoekt over het dragen van een spijkerjack, is het meestal de eerste stap om te leren hoe je een spijkerjack moet inlopen. Waarom heeft dat zo’n prioriteit? Laten we eens kijken.

Comfort

De eerste reden hiervoor heeft te maken met de structuur en textuur van denim als stof. Simpel gezegd, de meeste kleding gemaakt van denim is stug en werkt niet mee als ze nieuw is.

Deze inherente stijfheid kan ervoor zorgen dat ze zelfs voor een korte periode oncomfortabel zijn om te dragen. Het jack kan ook je bewegingsvrijheid beperken en strakker aanvoelen, ook al is de maat zo perfect als maar kan.

Leren hoe je een spijkerjack moet inlopen, elimineert dit probleem en maakt het zachter voor dagelijks gebruik.

Verschijning

Zelfs als je geen ongemak voelt van je spiksplinternieuwe spijkerjasje, zou je toch moeten overwegen om te leren hoe je een spijkerjasje inloopt. Dit komt omdat – om het bot te zeggen – stijve spijkerjacks er gewoon ongemakkelijk uitzien, ongeacht de outfit om hen heen.

Aan de andere kant zorgt het inlopen van denim ervoor dat het er in bijna alle opzichten aanzienlijk beter uitziet.

Overweeg dit. Wat ziet er beter uit in oversized spijkerjackoutfits? Een splinternieuw stevig jack met rechte randen en onhandige luchtigheid, of een jack dat is ingebroken en zich aanpast aan je lichaamsvorm?

De meeste mensen geven de voorkeur aan het licht versleten spijkerjack met veel meer karakter en een natuurlijke vervaging die het bewijs is van zijn lange geschiedenis in je garderobe.

Styling

Door spijkerjacks in te lopen, zijn ze gemakkelijker te stylen, en dit blijft waar, ongeacht over welke stijl je het hebt.

Dit komt doordat stug denim niet opgaat in een outfit. Je kunt het dragen met kleuren die perfect bij elkaar passen en het zal nog steeds als een zere duim uitsteken.

Aan de andere kant zou een versleten, vervaagd raw-spijkerjack gewoon goed passen bij bijna alles en nog wat in je kast.

Wil je denim op denim dragen? Je spijkerjack past op bijna elke spijkerbroek die je eronder draagt ​​nadat je erin bent ingebroken.

Hetzelfde geldt voor het dragen over gewone T-shirts en jeansoutfits of het combineren met button-ups, chino’s, korte broeken en jurken.

Personalisatie

De laatste en misschien wel de belangrijkste reden om te leren hoe je een spijkerjack moet inlopen, is personalisatie.

Een jas die zich aanpast aan je lichaamsvorm, voelt veel meer alsof het je kleding is die je hebt en lang zult dragen.

Dit is ook iets wat spijkerjacks gemeen hebben met leren jacks.

Hoewel je honderd verschillen kunt vinden in een debat over leer versus denim, worden ze allebei persoonlijker en persoonlijker naarmate je ze draagt. Leren jassen krijgen hun prachtige patina, terwijl spijkerjacks breken en slijtage vertonen door gebruik.

Eenvoudigste manier om een ​​spijkerjack in te breken – het dragen

spijkerjasje dragen

Hoe maak je een spijkerjack zachter? Hoe rek je een spijkerjasje uit? En hoe een spijkerjack in te breken? Het eenvoudigste antwoord op al deze vragen is om ze gewoon vaak te dragen, voor een lange periode.

Eerste stap

Voordat je je spijkerjack in je dagelijkse garderobe opneemt, draag je hem in huis.

Begin met het dragen tijdens activiteiten met weinig beweging, zoals tv kijken. Hierdoor raakt het jack vertrouwd met de vorm van je lichaam en kan het op de juiste manier gaan strekken.

Zodra de pasvorm comfortabeler begint te worden, neem je de jas mee naar buiten tijdens activiteiten met een lage intensiteit, zoals het uitlaten van je hond of boodschappen doen.

Ga hiermee door totdat het jack comfortabel om je schouders, ellebogen en borst begint te passen.

Integratie met je garderobe

Zodra het jack niet meer oncomfortabel zit, is het tijd om het in je dagelijkse garderobe te integreren.

Je kunt het over bijna elke outfit in je arsenaal dragen. Hoewel dit het proces van het inlopen van de jas zeker zal versnellen, is het niet de beste optie als het om mode gaat.

Zoek in plaats daarvan een paar handleidingen op over wat je met een spijkerjasje moet dragen. Laat je inspireren door de outfits die in deze gidsen worden genoemd en probeer hun stijl te repliceren met de kleding die je al hebt.

Gelukkig zijn spijkerjassen een van de meest veelzijdige en compatibele bovenkledingopties die er zijn. Je zou dus genoeg fantastische outfits moeten vinden met wat je al bezit.

Draag het vaak

Hopelijk heb je een heleboel verschillende outfits gevonden, variërend van casual alledaagse ensembles tot degenen die je reserveert voor speciale gelegenheden zoals dates en uitstapjes met vrienden.

De volgende stap is om de jas gewoon zo vaak mogelijk te gaan dragen en geduld te hebben met de voortgang.

Als je gewoon wilt dat de jas comfortabel zit, zou 30-50 keer dragen meer dan genoeg moeten zijn. Na deze periode moet de jas zich vormen naar uw lichaam en deze vorm behouden, zelfs als u hem wast.

Maar als je wilt dat het jack een persoonlijke flair heeft met realistische slijtage, moet je het misschien meer dan 350 keer dragen om die effecten te zien.

Breek een spijkerjasje in door het te wassen

man in spijkerjasje

De textuur en algehele pasvorm en afwerking van spijkerjacks zijn gevoeliger voor wassen dan je zou denken. Dit geldt met name voor de eerste wasbeurt, die kan bepalen hoe de jas er de rest van zijn levensduur uitziet en aanvoelt.

Dus, hoe helpt het wassen van een spijkerjack je om erin te breken?

Denimsoort

De eerste factor waarmee u rekening moet houden voordat u deze methode gebruikt, is het type spijkerstof dat in uw jas wordt gebruikt.

Als je een gewassen spijkerjack hebt, kun je deze methode direct na aankoop gebruiken en het werkt.

Maar als je raw denim of een selvedge denim jack wilt inlopen, was het dan minimaal 6 maanden niet.

Dit komt omdat alles wat van raw denim is gemaakt, niet wordt gewassen nadat het stikproces is voltooid. Onmiddellijk wassen kan de kleurstof aantasten en de iconische denimvervaging na een jaar of twee verpesten.

Evenzo kan het wassen van een zelfkant-spijkerjack kort na aankoop de textuur en sterkte ervan aantasten. (Je kunt meer leren over selvedge denim op onze blog “wat is selvedge denim”.)

Kies een wasmethode

Misschien zie je online advies over het voor het eerst met de hand wassen van je spijkerjasje, maar dat is niet zo belangrijk. De reden hiervoor is dat een wasmachine de stof of textuur kan verpesten.

Hoewel hier misschien enige waarheid achter zit, zal het geen probleem zijn zolang je de juiste bereidingsmethode volgt en de juiste wasmiddel-, watertemperatuur- en droogmethode gebruikt.

Kortom, je kunt een wasmachine gebruiken om je spijkerjasje in te lopen. Dit zijn de te volgen stappen.

Voorbereiding

Verwijder eerst alle onnodige labels aan de binnenkant van je jas met een schaar en laat alleen de labels achter met specifieke was- en drooginstructies. Zorg ervoor dat u dicht bij de draden knipt voor een schone verwijdering.

Als je daarmee klaar bent, keer je jas dan binnenstebuiten. Hierdoor kunt u inbreken door de stof zachter te maken terwijl de look intact blijft. Dit zorgt er ook voor dat kunstmatige nooddetails worden beschermd tegen eventuele schade.

Bad met witte azijn

Voordat je er zelfs maar aan denkt om de jas in de wasmachine te doen, geef hem een ​​bad met witte azijn. Het is een van de meest aanbevolen wasverzachters door experts.

Om het bad klaar te maken, meng je een kopje witte azijn met acht kopjes heet kraanwater. Zorg ervoor dat deze verhouding correct is voor de beste resultaten.

Laat het jack nu volledig in deze oplossing weken en laat het zo een nacht staan.

Spoel ten slotte de jas af met koud water om de azijn te verwijderen en doe hem in de droger. Gebruik de laagste warmte-instellingen om het risico op krimp te verkleinen.

De stof uitrekken

Zodra de jas droog is, rolt u de jas op als een slaapzak en knoopt u deze rol vast met een badjasriem of een ander stuk stof. Zorg ervoor dat de rol zo strak en compact mogelijk is.

Laat de gebonden rol minimaal een uur op een koele en droge plaats liggen. Als je dit op de juiste manier doet, zal de spijkerstof losser worden, waardoor je het jack veel sneller kunt inlopen.

Wassen met warm water

De laatste manier om een ​​stug spijkerjack zachter te maken, is door het met warm water te wassen.

Plaats het in de wasmachine met lage waterinstellingen en warme of gemiddelde temperatuur. Vermijd ook wasmiddel of wasverzachter in de wasmachine, aangezien dit niet nodig is.

Na één wasbeurt droog je de jas met een droger op lage temperatuur en klaar ben je.

Draag de jas

Ja, je moet de jas nog steeds dragen om erin te breken, zelfs na dit hele proces. Wassen maakt de stof alleen maar zachter, door hem regelmatig te dragen kan hij zich aanpassen aan je lichaam en inbreken.

Dat gezegd hebbende, wassen versnelt het inloopproces drastisch en je zou al na 10-15 keer dragen positieve resultaten moeten kunnen opmerken.

Fouten om te vermijden

man in spijkerjasje

Hier zijn een paar veelvoorkomende fouten die je moet vermijden als je spijkerjacks probeert in te lopen.

 • Droog de jas niet met de droger op de “warme” stand. Dit zal waarschijnlijk de jas doen krimpen en weken of zelfs maanden van vooruitgang ongedaan maken.
 • Was je spijkerjack niet te vaak. Maar laat het ook niet te vuil worden. De optimale duur lijkt een wascyclus te zijn na elke 10-15 keer dragen.
 • Bewaar ze niet direct na gebruik in een afgesloten ruimte. Omdat je ze niet heel regelmatig zult wassen, laat je ze op een open en droge plek luchten voordat je ze in je kast hangt.
Hoe maak je een strak jeansjack los?

De eenvoudigste manier om een ​​strak spijkerjack losser te maken, is door het gewoon vaak te dragen. Je kunt ook leren hoe je stijve spijkerjacks zachter kunt maken met de wasmethode die we hierboven hebben besproken om de stof uit te rekken en losser te maken.

Waarom zijn spijkerjacks zo stijf?

De denimstof is van nature stijf als hij nieuw is. Bovendien ondergaan sommige spijkerjassen geen was- of verouderingsproces om ze zachter te maken voordat ze worden verkocht.

Moeten spijkerjacks worden opgehangen of opgevouwen?

Vouw je spijkerjacks niet op. Ophangen is de enige juiste manier om spijkerjacks op te bergen. Dit geldt eigenlijk voor bijna elk type jas, of het nu een leren bomberjack is of een chique blazer.

Hoeveel stretchen raw-spijkerjacks?

Het exacte bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van denim en je draaggewoonten. Dat gezegd hebbende, de meeste raw-spijkerjacks rekken ongeveer 2,5 cm rond de taille uit als je ze inloopt.

Rekken spijkerjacks uit?

Ja dat doen ze. Spijkerjacks kunnen in de loop van de tijd uitrekken door regelmatig gebruik en wassen.

Krimpen spijkerjacks?

Ja, spijkerjacks kunnen krimpen als ze lange tijd niet worden gedragen of in drogers die op hoge temperaturen staan.

Kun je een spijkerjack in de droger stoppen?

Ja, een spijkerjasje mag in de droger. Zorg ervoor dat de droger op laag vuur staat om krimpen te voorkomen.

laatste woorden

De veelzijdigheid en pure iconische uitstraling maken denim tot ieders beste vriend in de mode. Al voel je je misschien een beetje teleurgesteld als je een nieuw spijkerjack koopt en het voelt stijf en onhandig aan.

Gelukkig kun je leren hoe je een spijkerjack moet inlopen om een ​​betere pasvorm te krijgen en de iconische versleten look te bereiken.

De eenvoudigste methode hiervoor is om het gewoon vaak en met heel veel outfits te dragen. Of u kunt proberen het te wassen met water en een bad met witte azijn om het inloopproces te versnellen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Lederhosen.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart