Zijn leren jassen voor dames nog in de mode?Leather Company – Blog

Eeuwige klassieke stijl | Leren damesjassen van Leather Company |

De vraag wat wel en niet in stijl is, woedt een verhit debat in de modewereld, van vroeger tot nu. Wie bepaalt wat hot is en wat niet? Hoe weten we het verschil? In de leerwereld ligt de vraag net iets anders. Het is niet zozeer de vraag of een individuele stijl leren damesjack in zwang is. Het is meer een kwestie van leren damesjassen als stijl op zich, en of het nu in stijl is in zijn eigen unieke vorm. Leer heeft de neiging om een ​​eigen niche in de mode-industrie in te nemen en wordt anders beoordeeld dan andere materialen.

Bij jassen die zijn gemaakt van stoffen zoals katoen/wol of synthetische vezels zoals polyester (die op zichzelf soms een jojo in en uit de mode kunnen zijn), is het meestal de stijl zelf die bepaalt of het kledingstuk modieus of trendy is, afhankelijk van welke ontwerpen zijn goedgekeurd door de modehuizen in een bepaald jaar voor elk seizoen. Dus misschien hebben we zojuist de vraag beantwoord wie bepaalt wat hot is en wat niet. En, zoals gezegd, stoffen worden gekozen op basis van het seizoen en/of misschien welke van de vele verschillende stoffen in overvloed of schaars is.

Leer varieert ook, huiden en huiden van verschillende dieren, dikte, gewicht en duurzaamheid, en ook qua uiterlijk en gevoel. Over het algemeen staat een leren jas echter alleen op de boomhut die mode is. Natuurlijk zijn er veel verschillende stijlen leren jassen voor dames. Een leren blazerjack is een klassieke stijl en biedt zo’n veelzijdigheid in wat het kan dragen (bijna alles) bij welke gelegenheid het kan worden gedragen. Als we iets gedurfder willen bekijken met meer durf, dan maakt een leren bikerjack die uitspraken. Het is geëvolueerd van zijn oorsprong en getransformeerd in moderne en verfijnde, chique ontwerpen voor vrouwen.

Leren trenchcoats, leren jacks zonder kraag, korte leren jacks, lange leren jacks. Alles wat in de stoffenwereld gemaakt kan worden, is gemakkelijk na te maken in de leerwereld, en het bevindt zich in het gezelschap van enkele van de beste, meest prestigieuze namen die de mode-industrie dierbaar zijn. Een onderwerp dat we nog niet hebben behandeld, is duurzaamheid. Dit woord is net zo belangrijk in de leerindustrie als elders in de modewereld, en zelfs in andere industrieën die niets met mode te maken hebben.

Het is ook belangrijk, want om de vraag te beantwoorden of een leren damesjack nog in de mode is, spelen overwegingen als het milieu en het fabricageproces zo’n grote rol bij het bepalen van het antwoord op de vraag.

Moderne bruiningsmethoden zijn verder gegaan. Het plantaardig looien van huiden en vellen is veel vriendelijker voor de buitenwereld, en de huiden die worden gebruikt bij het ontwerpen van leren damesjassen, en natuurlijk die van mannen, zijn voornamelijk uitsluitend afkomstig van het bijproduct van de voedingsindustrie. Kleine due diligence-inspanningen van de consument kunnen ontdekken welke bedrijven zich wel en niet houden aan de noodzakelijke ethische praktijken. Dus met dat in gedachten hebben we nu bereikt dat moderne methoden geen concessies doen aan stijl, en de stijl van een leren jack doet geen afbreuk aan de planeet.

De volgende overweging is gewoon de mode zelf. Er zijn periodes in de geschiedenis waarin de ene trend, de ene of de andere stijl de must-have van zijn tijd werd. Leer zelf komt waarschijnlijk meer of minder vaak voor, afhankelijk van dezelfde discriminerende, sommigen zouden kunnen zeggen, onderscheidende factoren. Wat is hot of niet. Maar leer en een leren damesjack hebben de tand des tijds doorstaan. Het is ontsnapt aan enkele van de beperkingen die worden opgelegd door vluchtige momenten van gunst genoten door een of andere stijl, of een trend, een kortstondig geroezemoes van iets nieuws. Het staat eerder op zichzelf als een aparte entiteit, een klassieker op grond van zijn status, gecreëerd door zijn uniciteit. Het staat gewoon op een plank die is gereserveerd voor die speciale aankoop, voor die tijd in je leven dat alleen een bepaald iets goed genoeg is. Leren jassen voor dames. Ja, ze zijn nog steeds in stijl. Ze waren nooit uit de mode. Een constante in de modewereld. Wie had dat gedacht?

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Lederhosen.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart